Category Archives: Emma

Távol

Már jó ideje nem írtam a blogra, pedig téma az lenne dögivel. A nyár is tele volt programokkal, az ősz hasonlóképpen és így is csapkodnak a hullámok a fejünk fölött. Ilyen ez amikor az ember sokmindent szeretne, de sajnos le kell mondani sok olyan tevékenységről, amit imád, szeret de sajnos nem marad rá idő. A blogolás is ilyen lett. Azért nem temetem el ezt a tevékenységet, megpróbálom felgyűrni a karomon az inget és ismét nekifogni ennek a hobbimnak.

Összeköltözés

Megtörtént a várva várt pillanat.
Miközben Matthias Görögországban volt, összeköltöztettem a két csöppséget a gyerekszobába. Mindezidáig Emma a hitvesi ágy mellett aludt, kivéve amikor a kánikulák voltak, amikor áttettem egy önálló szobába.
Arra jöttem rá, hogy egyedül nehezen tudom megoldani az altatást külön-külön szobában, így ez a megközelítés jobban tetszett. Egy kicsit javult is az Emma alvási szokása – jó esetben csak 2x kel – és arról is megbizonyosodtam, hogy Lisa nem ébred fel feltétlenül Emma sírására. Csak akkor ébred, ha éppen olyan alvási hullámban van, hogy egyébként is ébredne, ha a másik szobában üvölt. Igy ezt a kockázatot be lehetett vállalni. Ehhez kellett nekem egy év, hogy megbizonyosodjak erről. Khm. Kicsit jobb is így. Megtörtént az elhatározás, összeállt a fejemben a puzzle és megtettem. Büszke vagyok magamra :) Egyébként a gyerekeknek is tetszik ez a felállás. Huncutkodnak együtt esténként, majd alvásnak indítom Őket. Emma még szopizik, de csak a nyugtatás végett. Alvást már a nélkül végzi egy rongyika segítségével. (fehér klasszik pelus)
Végre a gyerekszoba belakásra került!
img_6893_a

Emma 10 hónapos

Megint huszonötödike van, újabb hóforduló. Még 2 hónap és születésnap lesz. Elképesztő.

Emma egy bújós kisbaba. Imádja belefúrni a kis fejét a vállunkba, szereti a mellkasunkra hajtani a fejét, és onnan nézelődni, miközben nagyon anyás. papa szinte meg sem tudja vigasztalalni, ha igazán sírós. Ilyenkor csak a cici képes visszahozni a jókedvét. Ha pedig megkapta a cict, akkor hatalmas vigyorral, teljes extázisban ismét nekifog a játéknak. Imád Lisa környezetében lenni, szereti ha gyámbássza Őt. Örömködős, megható pillanatok ezek.

A bújás mellett persze apró pici tank is, aki megy, és mindenen átmászva felfedez. Harap, tép, küzd, hogy elérjen mindent.Újabban nagyon gyorsan megharagszik, ilyenkor idegessé válik és csíp harap. Magán és másokon is láthatóak ezek a nyomok. :) Szóval résen kell lenni.

A fő közlekedési módja a kapaszkodva járás, közben meg ahol nincs kapaszkodó, ott mászik négykézláb. A kúszás teljesen kimaradt már a mindennapok mozgásából. Kedvens játék Lisával versenymászás a folyósón végig. Imádják és közben hatalmasakat hahótáznak.

Kedvenc játéka a kertben a kavicsgyűjtés, markolászás, trambulinozás, Játszótéren imád hintázni, de már a Lisával együtt csúszdákon is lejön. Ilyenkor megy a visítozás.

Kajatéma. Napközben már mindent eszik. Hipp babaételt kap, a saját főztjeimet, amit kifejezetten neki készítek, azt nem nagyon kedveli. Mivel 10-16 óráig nem vagyok otthon ilyenkor ebédre eszik valami főzeléket, alvás után pedig valamilyen túrós/gabonás gyümölcsdesszertet. Önmagában a gyümölcsökért még mindig nem rajong, de a cseresznyét már előszeretettel megeszi és az alma is bekerült a menűbe. Reggelente joghurt a kedvenc, ezt szívesen majszolgatja. Már elérkezett a pillanat, amikor egyedül szeretne enni, ennek következménye, hogy a haja, arca és az egész környezete folyamatosan tiszta kaja. A papír nagy kedvenc! :)) Résen kell lenni, hogy sehol ne maradjun egy darabka sem, mert biztosan Emma megeszi. :) Emelett nyilván sokat szopizik, reggel egyszer, délután mikor hazaérek és este. Éjszaka pedig NONSTOP, ugyanis tényleg óránként kelt az evéssel. Nyilván ez nem az evésről szól, hanem a közelség hiányáról. Kimerítő. Éjjel igazi terorrista. Általában 7-kor kel és napközben még 2x 1 órát alszik.

Szeretem, ahogy figyeli Lisát, és szeretem, ahogy minden szinten követi Őt. Szeretem, hogy olyan akaraterős, mégha ez néha nagy nehézség is a mindennapokban, hiszen nem lehet már vele azt tenni, amit mi akarunk. Fejlődik a kis egyénisége és akarata nap mint nap.

Imádja a kutyákat. Ahogy reggel felébred, azonnal mondja, hogy vau-vau. Ha sétálunk, és véletlenül 1 km távolságba feltűnik egy kiskutya, azt Ő azonnal észreveszi és mutatja. Zsömike az Isten. Lefekszik neki Zsömi és engedi, hogy minden porcikáját megvizsgálja. A körmét, a cicijét, az orrlukát, a fülét. Ilyenkor távolról figyelem Őket. Imádnivalóak. Lisának nincs ilyen kapcsolata Zsömivel. Ő is imádja, de Ő inkább cicapárti.

Adatok: 9100 gramm, 74-es ruhákat visel.

Emmával korházban

Május 1-ei 4 napos ünnepünkön Emma baba 40 fokban sült felakadt szemekkel 3 napon keresztül, miközben odakint 30 fokos nyári meleg volt. Riasztó volt a helyzet, mert nem ment le a láza. Sem vizes borogatással, sem hideg fürdővel. Kúppal is csak fél fokot csökkent és a szemei fel-fel akadtak. Ekkor jöttek haza Lisa és Matthias Németországból. Mi hazahoztuk Őket a reptérről és másnap reggel beköltöztünk a korházba. Ügyeletre mentünk, ahonnan nem engedtek el, mert nem találták meg az okát a magas láznak. (nem volt piros a torka, nem látszott rajta, hogy fájna valamije)
János Korházba küldtek, szerencsére együtt feküdhettünk bent, így azért nem volt olyan vészes. Igaz, amikor először az ügyeleten kimondta a doktornő, hogy nem mehetünk haza, hanem szóljak a páromnak, hogy hozzanak be cuccokat, akkor a könnyeimmel nem tudtam mit kezdeni. Zokogtam mint a záporeső. 9 hónapos és korházba kerültünk. Ijesztően hangzott. Utólag persze okosabb lettem. A felelősséget próbálták a korházra hárítani. A korházban meg csak ügyelet volt, semmit sem csináltak velünk a vérvétel és vizeletvételen kívül, amik ugyancsak negatívak lettek. Az első munkanapon pedig kirugtak a korházból, amikor az orr-fül gégész megállapította, hogy középfül gyulladása van. Antibiotikum és kész. Nem jöttünk haza üres kézzel, egy vírusos hasmenést is összeszedtünk, amit átadtunk Lisának is. De túl vagyunk ezen is. Igaz gazdagabbak lettünk egy barátnővel, aki Emmácska pajtása – ANNA. Amikor már jobban lettek, hatalmasakat kurjongattak kettecsként a korteremben. :)
Miközben a korházban voltunk Matthias Lisával volt és minden nap 2x bejöttek hozzánk. Ilyenkor lementünk a korház játszóterére és ott játszadoztunk egy kicsit vagy koszorút fontunk. Mindannyiunknak nehéz volt ez a néhány nap, de szerencsére már ez a múlt. :)

Emma 9 hónapos

A hónapok csak pörögnek és a piciből kicsi lesz és azon vesszük észre magunkat, hogy itt totyog melletünk. Sajnálom, hogy így pörög az idő, megállítanám. Emma cukisági faktora csak nő, egyre okosabb, ügyesebb, erősebb és mozgékonyabb. Kúszik szélsebesen, térdel, ül, és áll is, sőt mindenre megpróbál főlmászni. A négykézlábas mászást azért nem gyakorolja, mert nagyon csúszik a padlónk, így sokkal gyorsabb a kúszással. Az ágyban vagy fent a szőnyegen mászni is szokott. Kibújt ebben a hónapban a 2 felső fogacskánk is. Megkapta a Meningitek oltást és a dokinéni meg is mérte: 8650g és 75 cm. Elkezdtük a 74-es ruhákat hordani. Csak győzzük a ruhákat cserélni a szekrényben. Még mindig sokszor kel éjszaka (4-5x), ehhez már magam is hozzászoktam. Nappal 2x alszik: egyszer reggel egyszer délután.
A hozzátáplálásban is haladtunk. Az ebédet és uzsonnát teljesen kiváltottuk, főzelékre és tejpépre. Már csak reggel, délután és este szopizik és persze éjszaka 4x 5x. Vetkőztet ha cicire vágyik és megküzd a szeretetért, kiharcolja a figyelmet is magának.
Tündérbogárka a mi kis Csipikénk!!!

Babajátékok, vagy mi?

Nos eljött a pillanat amikor semmilyen babajáték nem köti le az Emmát. Csak a nagyobbaknak való játékok érdeklik, amiért harcba is száll nővérével, vagy a HIFItorony, amin gombokat lehet nyomkodni, vagy az üres vizespalackok/üvegek/dobozok az érdekesek.

A LEGO az a játék, amivel órákig elvan. Reggel csak a doboz mellé helyezzük és a reggeli készülődés idejére megoldott az elfoglaltság.

Lego from Kinga Egyed on Vimeo.

Emma ül

Egyedül felült ma többször is a nagyágyban és a kanapén. Egyből megjelent a tolatva négykézlábazás is a próbálkozásoknak köszönhetően. Hurrá, Hurrá!!! Ebből lesz a cserebogár vagyis hamarosan jön a négykézláb mászás. A folyamatról videonk még nincs, de a végeredményről van. A hajkorona miatt értékes ez a felvétel :)

Ül from Kinga Egyed on Vimeo.