Emma 10 hónapos

Megint huszonötödike van, újabb hóforduló. Még 2 hónap és születésnap lesz. Elképesztő.

Emma egy bújós kisbaba. Imádja belefúrni a kis fejét a vállunkba, szereti a mellkasunkra hajtani a fejét, és onnan nézelődni, miközben nagyon anyás. papa szinte meg sem tudja vigasztalalni, ha igazán sírós. Ilyenkor csak a cici képes visszahozni a jókedvét. Ha pedig megkapta a cict, akkor hatalmas vigyorral, teljes extázisban ismét nekifog a játéknak. Imád Lisa környezetében lenni, szereti ha gyámbássza Őt. Örömködős, megható pillanatok ezek.

A bújás mellett persze apró pici tank is, aki megy, és mindenen átmászva felfedez. Harap, tép, küzd, hogy elérjen mindent.Újabban nagyon gyorsan megharagszik, ilyenkor idegessé válik és csíp harap. Magán és másokon is láthatóak ezek a nyomok. :) Szóval résen kell lenni.

A fő közlekedési módja a kapaszkodva járás, közben meg ahol nincs kapaszkodó, ott mászik négykézláb. A kúszás teljesen kimaradt már a mindennapok mozgásából. Kedvens játék Lisával versenymászás a folyósón végig. Imádják és közben hatalmasakat hahótáznak.

Kedvenc játéka a kertben a kavicsgyűjtés, markolászás, trambulinozás, Játszótéren imád hintázni, de már a Lisával együtt csúszdákon is lejön. Ilyenkor megy a visítozás.

Kajatéma. Napközben már mindent eszik. Hipp babaételt kap, a saját főztjeimet, amit kifejezetten neki készítek, azt nem nagyon kedveli. Mivel 10-16 óráig nem vagyok otthon ilyenkor ebédre eszik valami főzeléket, alvás után pedig valamilyen túrós/gabonás gyümölcsdesszertet. Önmagában a gyümölcsökért még mindig nem rajong, de a cseresznyét már előszeretettel megeszi és az alma is bekerült a menűbe. Reggelente joghurt a kedvenc, ezt szívesen majszolgatja. Már elérkezett a pillanat, amikor egyedül szeretne enni, ennek következménye, hogy a haja, arca és az egész környezete folyamatosan tiszta kaja. A papír nagy kedvenc! :)) Résen kell lenni, hogy sehol ne maradjun egy darabka sem, mert biztosan Emma megeszi. :) Emelett nyilván sokat szopizik, reggel egyszer, délután mikor hazaérek és este. Éjszaka pedig NONSTOP, ugyanis tényleg óránként kelt az evéssel. Nyilván ez nem az evésről szól, hanem a közelség hiányáról. Kimerítő. Éjjel igazi terorrista. Általában 7-kor kel és napközben még 2x 1 órát alszik.

Szeretem, ahogy figyeli Lisát, és szeretem, ahogy minden szinten követi Őt. Szeretem, hogy olyan akaraterős, mégha ez néha nagy nehézség is a mindennapokban, hiszen nem lehet már vele azt tenni, amit mi akarunk. Fejlődik a kis egyénisége és akarata nap mint nap.

Imádja a kutyákat. Ahogy reggel felébred, azonnal mondja, hogy vau-vau. Ha sétálunk, és véletlenül 1 km távolságba feltűnik egy kiskutya, azt Ő azonnal észreveszi és mutatja. Zsömike az Isten. Lefekszik neki Zsömi és engedi, hogy minden porcikáját megvizsgálja. A körmét, a cicijét, az orrlukát, a fülét. Ilyenkor távolról figyelem Őket. Imádnivalóak. Lisának nincs ilyen kapcsolata Zsömivel. Ő is imádja, de Ő inkább cicapárti.

Adatok: 9100 gramm, 74-es ruhákat visel.

One thought on “Emma 10 hónapos”

  1. Pingback: jerome

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>