Ovi

Eljutottunk oda, hogy beírtakoztunk Lisával az oviba és fel is vették. Ez nagy szó, mert csak ebben a bölcsiben 18 gyereket elutasítottak. Állítólag a kerületben 60 gyereknek nincs helye. Ez azért döbbenet. És miért is van ennyi munkanélküli? Hát például ezért.
Nem vagyok elájulva az ovitól (Huncutka ovi), de mivel végigjártam az összeset, azt tudom mondani, hogy egyik sem jobb ennél szerintem. Mind egyformán átlagos. Egyébként meg azt gondolom, hogy minden az óvonéniken múlik, amit egy nyiltnapon nehezen lehet megállaítani, hogy jó-e vagy sem.
Tegnap már szülőin is voltunk. Lisa volt az egyedüli gyerek, aki a szülőin részt vett. Játszott fent a galérián és hallgatózott. Az igazgató néni elmondta, hogy fogorvoshoz kell menni az ovi megkezdése előtt. Nagyon cuki volt Lisa, mert hangosan beszólt: Mama, Én nem megyek a fogorvoshoz, ezt mond meg az óvonéninek, jó? Röhögött az egész terem. Másik: Hittanóra is van az extra foglalkozások között az angol, néptánc és úszás mellett. Megintcsak hangosan megkérdezi? Mi az a “Titokóra” mama? Az összes szülő hangos nevetésben tört ki. Aztán hazafele elmagyaráztam a Hittanóra fogalmát, mire Ő kijelentette, hogy annyira nem érdekli ez a téma, inkább szeretne néptáncolni. Mondtam neki, hogy természetesen az érdeklődését figyelembe vesszük, de sajnos lesznek olyan kötelező foglalkozások az oviban, amiben részt kell vennie és ez nem kívánság műsor.
Ma reggel meg felébredt és kérdi tőlem: A Huncutkába megyünk ma vagy Andihoz(bölcsi)? Mondtam neki, hogy Andihoz. Ettől nagyon boldog lett. Kiabálta hangosan: Mama Nagyon Szeretlek! Látványosan nem szívesen hagyja ott majd a bölcsit.

5 thoughts on “Ovi”

  1. Pingback: jon
  2. Pingback: Carl
  3. Pingback: lonnie
  4. Pingback: marc
  5. Pingback: Elmer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>